Американська розвідка повідомила про наступ Росії найближчим часом

3212 0
Насамперед у ході вторгнення росіяни мають на меті атакувати Харків.
Фото: FILIPPO MONTEFORTE/AFP VIA GETTY IMAGES

Фото: FILIPPO MONTEFORTE/AFP VIA GETTY IMAGES

За даними видання CNN, розвідка США повідомила про те, що початок широкомасштабного наступу російських військ може статися «найближчим часом». Дані розвідки американська влада офіційно передала Києву. Про це повідомляє «Українська правда».

Зазначається, у ході вторгнення росіяни мають на меті атакувати Харків. Ці слова підтвердили і американський, і український високопосадовці. Проте, за словами останнього, українська розвідка не змогла підтвердити тези американців, що нібито російські війська планують розпочати наступ «найближчим часом». Також Україна нібито відповіла, що США раніше вже попереджали про дати можливого нападу, однак цього не сталося.

Крім того, як стверджує високопосадовець у штаб-квартирі НАТО, США надала офіційні роз’яснення також усім країнам-членам НАТО.

Також американська розвідка зафіксувала, що додаткові підрозділи російської армії перетнули кордон України та Росії на Донбасі в тому місці, де він не контролюється українськими прикордонниками. Цю інформацію CNN підтвердив прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш. 

За даними розвідки США, Росія перемістила від однієї до двох батальйонно-тактичних груп на територію «ДНР та «ЛНР». Чисельність солдатів в одній групі становить близько 800 осіб.

Інше видання Newsweek з посиланням на високопосадовця розвідки США повідомило, що Росія готує повномасштабний наступ в Україну упродовж 48 годин. Також зазначається, що розвідувальний літальний апарат РФ нібито перетнув на короткий проміжок часу повітряний простір України 23 лютого.

Повідомляється, що в Офісі президента підтвердили, що отримали дані розвідки США, проте сумніваються, оскільки американці вже втретє упродовж лютого повідомляють про можливе вторгнення.

Також йдеться про те, що США мають докази що Росія планує почати напад з низки кібератак, які повинні вивести з ладу канали зв’язку українських урядових органів та Збройних Сил, а згодом розпочне наступ підрозділами сухопутних сил.

Вторгнення має статися нібито вночі та включатиме наступ російських військових з території Білорусі в напрямку на Київ, і наступ російських підрозділів з окупованих районів Донбасу. За словами ще одного чиновника, адміністрація президента Джо Байдена налаштована «надзвичайно песимістично» і що буцімто вони очікують початок нападу упродовж найближчих 24-48 годин.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!