Анджей Дуда перевіз онкохворих українських дітей до Італії у своєму президентському літаку

3093 0
Малюки продовжать своє лікування у педіатричній клініці в Римі.
Фото: prezydent.pl

Фото: prezydent.pl

Президент Польщі Анджей Дуда перевіз до Італії онкохворих українських дітей на президентському літаку. Про це він зазначив на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

Анджей Дуда, разом зі своєю дружиною Агатою Корнахаузер-Дудою, полетів із запланованим візитом до Італії та Ватикану. Користуючись нагодою подружжя зібрало з собою українських дітей, які хворіють на рак.

Читайте також: Як зі Львова евакуюють онкохворих дітей до Польщі. Фоторепортаж

Дітей перевозили на президентському літаку. Вони продовжать своє лікування у педіатричній клініці у Римі, а разом із ними будуть батьки або опікуни.

«До Рима з нами прилетіли українські діти, для яких онкологічну терапію підготував педіатричний шпиталь Дитини Ісуса в Римі», – написав Дуда.

Читайте також: Як змінилася робота лікарень Львова та області під час війни

Як повідомила канцелярія президента Польщі, на борту президентського літака було п'ятеро онковхорих дітей з України зі своїми братиками і сестричками та опікунами. Наймолодшій пасажирці Вікторії було лише три місяці.

У шпиталі в Римі їх згодом відвідала перша леді Польщі Агата Корнхаузер-Дуда.

Також Анджей Дуда зустрівся із Папою Римським Франциском та запросив його відвідати Польщу, зазначаючи, що це буде нагодою зустрітися з двома народами – польським та українським з огляду на велику кількість українців у Польщі, які знайшли тимчасовий прихисток у їхній країні.

Нагадаємо, що зі Львова, із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, до Польщі вже кількома виїздами вирушили автобуси з онкологічними, орфанними (рідкісними) та іншими важкими захворюваннями.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!