Як зі Львова евакуюють онкохворих дітей до Польщі. Фоторепортаж

1457 0
Для них облаштували зелений коридор.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

Уже понад 100 онконедужих діток евакуювали із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Діток, яким потрібна трансплантація кістквового мозку, радіаційна терапія чи складна операція, відправили до Польщі. Зараз у медзакладі значне навантаження через умови війни.

Зараз у центрі залишаються на лікуванні 45-50 дітей, які отримують хіміотерапію. Вже понад 100 дітей відправили зеленим коридором у супроводі опікунів чи батьків на складне лікування у Польщу.

Обмежень для виїзду немає, можуть їхати опікун, мама чи тато, якщо є інваліди у сім'ї, то стараються вивезти всіх. Діти їдуть організовано під контролем лікарів, розповідає лікар-онколог ЗУСДМЦ Роман Кізима.

За словами Романа Кізими, найбільший онкологічний центр в Україні, яким вони себе позиціонували, почав приймати онкохворих дітей з рінших областей: у медзакладі у мирний час лікували зазвичай 50-70 дітей, але тепер їхня кількість перевищила сотню, фахову допомогу надавати такій кількості діток складно, медики виснажені. 

Отож, для дітей, які потребують складнішого лікування, автобусами відводять зеленим коридором у польські медзаклади. 

Важкохворих діток важко евакуювати, бо їм доводиться їхати на великі відстані, чекати в черзі, але всі важкохворі діти, які виїхали, отримали допомогу.

До лікування дітей задіяли також медиків, які приїхали на Львівщину з інших міст, які зазнали обстрілів.

Фото Дар'ї Кучер

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!