Антарктида продовжує втрачати велику кількість льоду

873 0
Площа втраченого льоду прирівнюється до площі Аргентини.
Фото умовне

Фото умовне

Антарктичний морський лід зменшився до безпрецедентного мінімуму для цієї пори року – площа втраченого льоду прирівнюється до площі Аргентини. Про це пише CNN.

«Морський лід перебуває на найнижчому рівні для цієї пори року, з початку обліку 45 років тому. Згідно з інформацією Національного центру даних про сніг і лід, площа льоду приблизно на 1,6 мільйона квадратних кілометрів нижча за попередній зимовий рекорд, встановлений у 2022 році», – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, що вчені почали фіксувати зменшення кількості льоду в Антарктиді ще з 2016 року. Це пов’язують з забрудненням планети та вищою температурою океанських вод на північ від кордону Антарктичного океану. 

Читайте також: У Європі вирує аномальна спека. Яка максимальна температура

Зникнення льоду залишає прибережні крижані покриви та льодовики відкритими для хвиль і теплих океанських вод, що робить їх більш вразливими до танення та відколювання. 

Нагадаємо, що синоптики оголосили штормове попередження у Львові.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!