Київ

Антимонопольний комітет розслідує змову на аукціоні з передавання в оренду «Житнього ринку» на Подолі в Києві

769 0
Учасники аукціону, ймовірно, погоджували свою поведінку аби усунути конкурентів
Житній ринок. Фото: Facebook

Житній ринок. Фото: Facebook

Антимонопольний комітет України виявив ознаки змови між учасниками аукціону з передачі в оренду «Житнього ринку». Про це повідомляється на сайті Північного МТВ АМКУ.

6 липня у комітеті почали розгляд справи за ознаками можливого вчинення ТОВ «Танджерін», ТОВ «Атерлі» та ТОВ «Тавата» порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій.

Мова йде про можливу узгоджену поведінку відповідачів та внаслідок цього - спотворення результатів аукціону з передачі в оренду державного та комунального майна нежитлового приміщення загальною площею 4160,50 за адресою: м. Київ, вул. Верхній Вал, 16, літ. «А». Йдеться про нежитлові приміщення 2 поверху – 3177,4 кв. м, антресоль 2 поверху №1 – 744,3 кв м. та антресоль 2 поверху № 2 – 238,80 кв. м. Зазначена нерухомість перебуває на балансі Комунального підприємства «Житній ринок».

Сам аукціон проводився у 2022 році Департаментом комунальної власності м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на платформі «ProZorro.Продажі». Фінальна орендна плата на місяць становитиме 1 млн 202 тис. 68,80 гривень.

ТОВ «Танджерін» стало переможцем аукціону після того, як ТОВ «Атерлі» виставив набагато більшу суму, але знявся.

Тоді стало відомо, що німецький бізнесмен Флоріан Болен, який контролює частку ресторанного бізнесу ТОВ «Танджерін», реконструює модерністську будівлю Житнього ринку в Києві — він орендуватиме другий поверх. Зокрема, планувалось, що за кошти Болена відновлять панно «З варяг у греки», яке розташоване на фасаді будівлі.

В. о. директора ринку Євген Шевченко заявляв, що ринок збереже свої функції та залишиться в комунальній власності.

Болен планує створити на другому поверсі фудкорт із броварнею, натомість перший поверх функціонуватиме як продуктовий ринок. На другому поверсі окрім фуд-кортів буде концертний майданчик, дитячі кімнати, а також зони для проведення майстер-класів.

Наразі керівництво ринку розробляє спільний проєкт з кулінарним експертом Євгеном Клопотенком. Після реконструкції на Житньому хочуть проводити фестивалі традиційних українських страв в сучасній інтерпретації.

Нагадаємо, земельна ділянка понад 1 га під Житнім ринком тепер офіційно передана у постійне користування КП «Житній ринок» і винятковим призначенням — експлуатація ринку. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!