Аптеки та медзаклади Львівщини мають підготуватися до відпуску ліків за е-рецептом

992 0
Понад 1,3 тис. медичних та близько 1,2 тис. аптечних закладів Львівщини вже працюють в електронній системі охорони здоровʼя.
Фото умовне

Фото умовне

Аптеки та медичні заклади Львівської області повинні підготуватися до відпуску рецептурних ліків за е-рецептом. Так буде забезпечуватися контроль за відпуском рецептурних ліків та оптимізується процес призначення ліків.

Джерело: Департамент охорони здоров'я ЛОВА

«Для того, щоб пацієнт зміг безперешкодно отримати е-рецепт на ліки у будь-якого лікаря та погасити його у будь-якій аптеці, керівники медичних та аптечних закладів мають завчасно до 31.03.2023 подбати про підключення до національної електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ). На сьогодні понад 1,3 тис. медичних та близько 1,2 тис. аптечних закладів Львівщини вже працюють в цій системі», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українці масово купують неефективні ліки. Перелік

Додамо, що виписати е-рецепт зможуть лікарі усіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, або ж лікар-ФОП. І для цього закладу не потрібно укладати договір з НСЗУ.

Нагадаємо, що про те, що зміниться з квітня, чи можна буде придбати медичні препарати без рецепта, Тvoemisto.tv розповіла заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. Детальніше читайте за посиланням.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!