«Арену Львів» можуть передати на баланс Львівської облради

2560 0
Облрада готова опікуватись ареною, однак за умови відсутності боргів та діяльності футбольного клубу.
Фото: stadiums.com.ua

Фото: stadiums.com.ua

«Арену Львів» можуть передати на баланс Львівської обласної ради. Про це під час засідання робочої групи з питань введення в експлуатацію другої черги «Арени Львів» повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, передає прес-служба ЛОР.

Читайте також: У Львові поряд з Арена Львів збудують багатофункціональний громадський комплекс

«Ми маємо промоніторити теперішній стан "Арени Львів": що добре і що недобре зроблено, скільки треба вкласти грошей, щоб цей об’єкт був не в гіршому стані. Наступний етап – визначити, що треба зробити, щоб відкоригувати і завершити проект, скільки це буде коштувати. Далі – вирішення проблеми з боргами і питань з власністю й управлінням. Наскільки я розумію, держава розглядає можливість передачі об’єкту Львівській обласній раді. До цього ми готові, якщо не буде боргів, і якщо буде футбольний клуб»— сказав Володимир Гірняк.

Торік директор «Арени Львів» Євген Болкун повідомляв, що у 2019 році стадіон може стати комунальним, оскільки Львівська обласна рада висловила своє зацікавлення взяттям арени на баланс.

Під час засідання, у якому взяв участь держсекретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов, який раніше розповідав Tvoemisto.tv, що ареною варто керувати не з Києва, а зі Львова. За його словами державне підприємство «Арена Львів» має приблизно 400 млн гривень боргів, які підрядникам підприємства зобов’язали виплатити суди. Крім цього, на засіданні розробили дорожню карту для вирішення проблемних питань стадіону та запланували наступне засідання на 11 квітня. 

Читайте також: На «Арені Львів» з’явиться електронна система фіксації голів

Нагадаємо, споруда, яку протягом 2008-2011 років будували спеціально до «Євро 2012», введена в експлуатацію не повністю, а комунікаційні мережі вимагають додаткових ремонтних  робіт. У 2015-2016 тут грав «Шахтар», завдяки чому борги покривалися. Після того, як клуб перестав проводити матчі у Львові, стадіон не має заповненості, а отже — й коштів на подальші ремонтні роботи. Нині, здебільшого, стадіон використовують як майданчик для проведення конференцій та форумів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!