Де на Львівщині побачити давні розкопки і об'єкти, знайдені за останні тижні

984 0
На вихідних можна буде познайомитися із слов’янським та руським періодами української історії через археологію.
Фото: Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ"

Фото: Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ"

На території історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ», розташованого поблизу села Підгірці, 15-16 липня відбудуться Археологічні вихідні. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Як йдеться у повідомленні, приїхати можна як на один день, суботу чи неділю, так і на два – з палаткою. На території передбачать місця, де можна розпалити вогонь і приготувати їжу.

«В програмі буде екскурсія на місце розкопок, де можна ознайомитись із об’єктами, знайденими за минулі кілька тижнів. Наші працівники розкажуть, як це відбувається, що знаходиться, люди зможуть побачити процес на власні очі. Для дітей запланували архпісочницю, різні атракційні речі: стрільбу з лука, бої на мечах, ознайомлення з обладунками, автентичними костюмами, давнім побутом. Також будуть представлені різні ремесла, такі як вибійка нанесення зображення на тканину»– зазначив організатор заходу Ярема Іванців.

Читайте також: Чим дивуватимуть львівські театри у липні. Афіші театрів 

Офіційний початок заходу в суботу, 15 липня о 12.30. Формат заходу вільний – гості заповідника зможуть самостійно відвідати й інші відомі місця навколо: Підгорецький замок і монастир, нещодавно відреставрований храм Св. Йосифа.

Зареєструватися на подію та дізнатися точне місце зустрічі можна за bit.ly/3JWGP71. Додаткова інформація за телефоном: 0979050634.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!