Київ

У Києві презентували проєкт парку Дикий Лівий вздовж Микільської Слобідки

1247 0
Ініціатива «Дикий Лівий» презентувала фото майбутнього парку вздовж Микільської Слобідки, який з'явиться замість незаконного житлового комплексу.
Фото: Олена Фатєєва

Фото: Олена Фатєєва

Київська ініціатива «Дикий Лівий» показала, який виглядатиме парк на лівому березі Дніпра, що має простягнутися від моста Метро до заказника «Горбачиха» уздовж Микільської Слобідки.

Концепт розробляла українська команда SBM Studio, яка також спроєктувала «Саржин Яр» у Харкові та проєкти Києві й Дніпрі. Його вже презентували очільнику «Київзеленбуду» Олексію Королю.

Як зазначила засновниця SBM Studio та архітекторка Ольга Клейтман, було передбачено водонепроникне покриття доріжок на випадок підтоплень, також лівий берег хочуть зробити з вільним доступом до води для всіх груп населення.

Нагадаємо, київська ініціатива «Дикий Лівий» почала збирати кошти на розроблення концепції ревіталізації прибережних зон лівого берега Дніпра та Микільської Слобідки ще в листопаді 2021 року.

Читайте також: на столичній Русанівці місцеві мешканці збирають підписи проти будівництва веслувальної станції

Цьому передували нездійснені плани забудовника звести три 25-поверхівки (ЖК Sundance) на березі Дніпра, за адресою Микільсько-Слобідська, 7/9. Проти будівництва виступали місцеві жителі. Будівництво заморозили через судові позови та кримінальні провадження, на земельну ділянку накладали арешт.

1 вересня 2021 року Київрада виділила три ділянки вздовж Русанівської протоки від проспекту Броварського до вулиці 2-ої Садової та вулиці Микільсько-Слобідської, 7–9 загальною площею у 5,3 гектара для парку на Микільській Слобідці. 

19 листопада Київрада проголосувала за викуп земельної ділянки на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 для подальшого створення парку. Наразі землі передані на баланс КО «Київзеленбуд».

Фото: Олена Фатєєва / Facebook

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!