Армія росії може залишити Херсон, – розвідка Британії

795 0
Про це свідчить остання заява командувача війни проти України сергія суровікіна.
Getty images

Getty images

Російські окупанти можуть відвести війська з правого берега Херсонської області – про це свідчить остання заява командувача війни проти України сергія суровікіна. 

Джерело: зведення розвідки Великої Британії

Розвідники звернули увагу на заяву суровікіна від 18 жовтня, де він повідомив про те, що «в районі Херсона виникла складна ситуація», а також «схвалив» плани гауляйтерів щодо депортації місцевого населення на територію росії.

Читайте також: Росіяни покидають Херсон, але святкувати перемогу ще рано

Британці зазначають, що подібні заяви суровікіна як командувача війни, які висвітлюють негативні новини, ймовірно, можуть вказувати на те, що у кремлі всерйоз розглядають можливість виведення військ на лівий берег Дніпра.

Ключовим завданням будь-якої операції з відведення військ та техніки через широку річку буде збереження сил та засобів у належному стані. Оскільки всі постійні мости серйозно пошкоджені, росія, найімовірніше, значно покладатиметься на тимчасовий баржевий міст, який вона побудувала недалеко від Херсона в останні дні, і на військові понтонні переправи, які продовжують діяти в кількох місцях, констатували у зведенні.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що до кінця року українські захисники просунуться значно вперед на Херсонщині. 

Про стратегію Сил оборони, просування на Херсонщині, і чому окупанти вивозять людей із окупованого міста, читайте тут.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!