Артема Ситника звільнили з посади директора НАБУ

1032 0
Повноваження Артема Ситника закінчуються 16 квітня 2022 року. Обов'язки директора НАБУ виконуватиме перший заступник Гізо Углава.
Фото: focus.ua

Фото: focus.ua

Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника звільнено з посади. Про це повідомила членкиня комітету Верховної Ради з питань освіти, нардепка від фракції «Слуга народу» Юлія Гришина.

Читайте також: Активіст зі Львова через суд зобов'язав антикорупційне бюро писати українською

За її словами, Артем Ситник залишив свою посаду в зв'язку із закінченням терміну його повноважень.

«Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника звільнено з посади у зв'язку із закінченням терміну повноважень», – написала Юлія Гришина.

За інформацією УП, повноваження Артема Ситника закінчуються 16 квітня, після чого обов'язки директора бюро виконуватиме його заступник Гізо Углава.

Артем Ситник був першим директором Національного антикорупційного бюро у 2015 році після створення силового відомства. Згідно із законодавством, голова НАБУ призначається на посаду на сім років. Одна й та сама особа не може бути директором антикорупційного бюро два терміни поспіль.

Нагадаємо, викладач та громадський активіст Святослав Літинський подав позов проти Національного антикорупційного бюро України — через розміщення на офіційному сайті інтерв'ю директора російською мовою. Активіст вимагав зобов'язати НАБУ надати йому переклад виступу керівника Бюро Артема Ситника державною мовою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!