«Ашан» визнали спонсором війни. У Львові є три супермаркети

2496 0
Компанія фінансує війну та сприяє мобілізації в росії.
Фото умовне

Фото умовне

НАЗК внесло французьку компанію «Ашан» до списку міжнародних спонсорів війни. Підставою для внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що, під час повномасштабного вторгнення росії в Україну компанія відмовилась від припинення фінансування держави-терориста та не закрила свій бізнес в рф. 

Джерело: НАЗК

Стало відомо, що від початку повномасштабного вторгнення російська дочірня компанія французького «Ашану» постачала товари російським військовим на окупованих українських територіях під виглядом «гуманітарної допомоги», а також допомагала з виконанням  мобілізаційних заходів в рф. Списки товарів, які постачались на окуповані території нібито як «гуманітарна допомога» насправді складалися із чоловічих шкарпеток, цигарок (які не можуть постачатися як гуманітарна допомога), запальничок та бритв, що ставить під сумнів гуманітарну мету такої «допомоги».

«Зокрема, «Ашан» напряму причетний і до підтримки мобілізації в росії. Так, компанія  збирала і передавала до військкоматів усю необхідну інформацію про своїх співробітників, після чого їх вже могли мобілізувати прямо з робочого місця. Тобто «Ашан» в особі «Ашан росія» є прямим спонсором війни проти України»,– йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Ашан» ізолює російський офіс, інвестиції та постачання припиняють

За словами голови НАЗК Олександра Новікова, для  «Ашану» росія є другим за значенням ринком збуту після Франції. Лише у 2020 році російський «Ашан» сплатив 167 мільйонів доларів до російського бюджету. За підрахунками журналістів, це дорівнює вартості 15 літаків СУ-25, 42 танків, 222 ракет «Калібр», або 477 тисячам автоматів АК-74. 

«Ми хочемо, щоби будь-яким компаніям було соромно співпрацювати із вбивцями. Інститут репутації має діяти, тому ми внесли «Ашан» у перелік міжнародних спонсорів війни», — заявив він.

Зазначимо, що у Львові є три гіпермаркети «Ашан», що знаходяться на вул. Стрийській, 30, вул. Володимира Великого, 58 та на просп. Чорновола 16і.

Нагадаємо, що судячи з усього, не тільки «Ашан», а й «Леруа Мерлен», який належить до того ж холдингу, займався постачанням товарів на окуповані російськими військами українські території.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!