Аудитори виявили на «Львівводоканалі» фінансових порушень на 50 млн грн

2069 0
Аналізували два роки роботи підприємства.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели державний фінансовий аудит діяльності ЛКП «Львівводоканал» і виявили там фінансових порушень на суму понад 50 млн грн. Йдеться про період з 1 квітня 2018 по 31 березня 2020 року, повідомили у пресслужбі.

Аудитори говорять про неефективні управлінські дії та рішення, що призвели або можуть призвести до втрати доходів чи непродуктивних витрат на 48 млн грн, а також незаконні витрати 2,3 млн гривень, які задокументовані в акті ревізії.

«Аудитори виявили, що на підприємстві обліковувалися матеріальні цінності (лічильники води, труби, муфти, клапани та інші) на суму 30,6 млн грн, які понад 2 роки не використовувалися у господарській діяльності. Це свідчить про відволікання з фінансового обороту на тривалий термін обігових коштів, що в подальшому може призвести до непродуктивних витрат.

Через неналежну організацію роботи щодо стягнення з боржників коштів за отримані послуги з водопостачання та водовідведення упущено можливість отримати 9,5 млн грн доходів.

Понад 4,6 млн грн витрачено на виплати фізичним особам, які на підставі укладених з підприємством трудових угод надавали послуги, що дублюються з посадовими обов’язками штатних працівників (юрисконсульта, інженера, техніка – технолога та ін.). При цьому оплачувався сам процес роботи, а не кінцевий її результат», – йдеться у висновку аудиторів.

Також підприємство сплатило 3,4 млн грн штрафів та судових витрат за порушення природоохоронного законодавства чи термінів оплати спожитої електроенергії.

В аудитслужбі кажуть, що із виявлених під час ревізії 2,3 млн грн незаконних видатків 1,6 млн грн витраттили внаслідок завищення підрядними організаціями обсягів чи вартості виконаних робіт, 215  тис. грн зайво виплатили винагород. Також аудитори виявили випадок незаконної виплати премії працівникам підприємства, майже 147 тис. грн, на підставі наказу, який не є чинний, оскільки підписаний колишнім директором підприємства.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!