Авіаперевізникам відкриють шість додаткових рейсів зі Львова

5123 0
Комісія Державної авіаційної служби України розглянула питання про надання повітряних ліній і рекомендувала голові служби видати українським авіакомпаніям ряд приписів. Відповідно, зі Львова також мають запустити ряд авіарейсів.

Про це повідомляє Новий час з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Компанії Дарт рекомендують видати дозвіл на виконання чартерів в Тирану зі Львова, а також у Бургас (Болгарія).

Мотор Січ отримає дозвіл на регулярні рейси з Києва до Львова, а також зі Львова до Ужгорода. Компанія Браво – на регулярні рейси у Бургас зі Львова та Харкова.

Читайте також: Як зменшити вартість авіаквитка. 7 підказок

Зокрема, МАУ має збільшити кількість польотів з одного до двох за маршрутом Львів-Мадрид (Іспанія).

Таку комісію, за словами експерта авіаринку Сергій Хижняк, проводять раз на місяць для розгляду заявок авіакомпанії на використання нових маршрутів. Як він зазначає, якщо авіакомпанія отримала право на політ, то це не значить, що вона буде літати цим напрямком. Вони мають право тримати цей маршрут 12 місяців. Якщо за рік авіакомпанія не скористалася цим маршрутом, то Державіаслужба має право переглянути своє рішення і скасувати це право. "Ефективність використання цих прав на політ – 30%", – повідомляє Хижняк.

Читайте також: Яким російським авіакомпаніям заборонено літати в Україну

Для відкриття повноцінного рейсу необхідно близько 4 місяців. "Перш ніж його відкрити авіакомпанія повинна врегулювати комерційні та правові питання з іншою державою", – пояснює експерт. Європейські авіакомпанії, такі як EasyJet і Ryanair, перш ніж відкрити нові рейси планують, звідки взяти літаки на їх реалізацію, підв'язуючи навіть план отримання нових літаків, і думають про плани на рік вперед. Тобто, вони зараз працюють над отриманням польотів на літо 2017 року", – додає експерт.

Нагадаємо, з 15 квітня 2016 року авіакомпанія МАУ розпочала виконувати прямі регулярні рейси між Львовом і Стамбулом 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!