Як зменшити вартість авіаквитка. 7 підказок

6002 1
Tvoemisto.tv вже розповідало про те, на яких сайтах найкраще шукати недорогі авіаквитки, і з яких аеропортів українцям літати найдешевше. Проте аби подорожувати із найменшою затратою коштів, потрібно знати ще деякі деталі. Про нюанси самої купівлі квитків, які допоможуть зекономити гроші, розповість блогер і мандрівник Остап Яриш.

Якщо ви вже визначились зі своїм маршрутом та знайшли недорогі квитки, можете братись за їх купівлю. Оплата здійснюється банківською карткою через інтернет, після чого ви маєте отримати на e-mail лист-підтвердження з індивідуальним кодом та подальшими інструкціями. Однак і тут існують деякі хитрощі, з допомогою яких можна заощадити гроші.

1. Важливо розуміти, що бюджетні авіакомпанії працюють за принципом: «чим раніше – тим дешевше». Тому купівлю квитків не варто відкладати до останнього, адже чим довше ви зволікатимете – тим дорожчим ставатиме політ. Як правило, ціни починають підростати за 30 днів до рейсу, тож придбати місця на літаку слід заздалегідь.

2. Квитки на будні зазвичай дешевші, аніж на п’ятницю та вихідні. Найбільш «економними» вважаються вівторок та середа – тоді ціни на авіаквитки, як правило, є найдешевшими. Знаючи цей нюанс, можна зекономити декілька десятків євро, а то й більше. Вся справа в тому, що посеред робочого тижня зменшується потік пасажирів, тому й квитки стають дешевшими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЕ ШУКАТИ АВІАРЕЙСИ ЗА ЦІНОЮ ТАКСІ. 7 ПОРАД

3. Намагайтесь брати із собою якомога менше речей. Бюджетні авіалінії дозволяють безкоштовно взяти на борт ручну поклажу – рюкзак або сумку середніх розмірів. Зважте, що кожна компанія має свої вимоги до цього, тому перед посадкою на літак слід ознайомитись з умовами перевезення багажу на сайті. Що ж до окремих валіз, то тут практично всі одностайні: їх слід здавати у багажний відсік, і за це доведеться заплатити додаткових 20-30 євро.

4. Деякі авіакомпанії дають знижку на квитки, якщо брати їх одразу в дві сторони. Скажімо, рейс Варшава-Париж-Варшава може коштувати 60 євро, а політ в один бік Варшава-Париж – 35 євро. І придбавши одразу два квитки (туди і назад), ви можете зекономити 10 євро.

5. Якщо часто заходити на сайт авіаліній і перевіряти конкретний рейс з однієї і тієї ж IP-адреси, його вартість може підвищитись. Не всі компанії практикують таке, проте є й такі, що стимулюють активність своїх клієнтів таким чином. Мовляв, людина швидше купить квиток, поки ціна не підскочила знову. Щоб не стати жертвою такого не зовсім чесного прийому, радимо моніторити сайти авіакомпаній в анонімному режимі, який можна увімкнути в настройках браузера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ПОДОРОЖУВАТИ СВІТОМ ДЕШЕВО. 5 ПОРАД

6. Під час купівлі квитків авіакомпанія пропонуватиме вам різні додаткові послуги: страхування, оренду готелю, прокат машини, пріоритетну посадку, додаткове місце для ніг, смс-сповіщення тощо. Зрозуміло, що все це потрібно платити окремо. Тому якщо вам не принципово зайти на борт літака першим, і ви хочете зекономити гроші – від таких послуг слід відмовитись. Зазвичай на сайтах кнопки типу «Мене це не цікавить» й «Пропустити» не одразу помітні, тож потрібно бути уважним.

7. Щоб уникнути додаткових переплат, слід користуватись дебетною карткою замість кредитки. Не всі авіакомпанії змінюють ціни в залежності від виду оплати, однак багато хто таке практикує. Щоправда, різниця в ціні зазвичай не є суттєвою по відношенню до вартості квитка і не перевищує декількох євро.

Ці секрети пошуку авіарейсів за ціною таксі можуть зробити подорож доступною, але не менш захоплюючою.  Можливо, деякі речі вам уже були знайомі, а дещо стало справжнім відкриттям. У будь-якому разі – не лінуйтесь мандрувати. Тим більше, що це не так дорого, як здається на перший погляд.


Читайте також:
5 Лютого, 2015 17:01
Руслан Ще моніторю новини на сайті [***]://costfckr.com - там часто пишуть про різні цікаві пропозиції
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!