Автори проєкту доповнять меморіал Євгену Коновальцю у Львові

1067 0
Під час оголошення результатів архітектурного конкурсі журі рекомендувало переможцям доповнити меморіал.
Візуалізація проєкту

Візуалізація проєкту

Автори проєкту меморіалу Євгену Коновальцю у Львові, які перемогли на відповідному архітектурному конкурсі, доповнять його зображенням Євгена Коновальця. Про це повідомила пресслужба Львівської міськради. 

Журі архітектурного конкурсу надало п’ять основних рекомендацій для подальшого доопрацювання проєкту: 

  1. Доповнити композицію зображенням Коновальця.
  2. Зробити більше натяків на зброю всередині зброярні для того, аби метафора проглядалась максимально швидко. 
  3. Покращити доступність. 
  4. Максимально озеленити «врізану» кишеню - в'юнкі рослини, трава крізь мощення. Необхідно зберегти зелену оазу.
  5. Використати шрифти Роберта Лісовського - сучасника Є. Коновальця, автора візуальної ідентичності ОУН.

Читайте також: Який проєкт зайняв друге місце у конкурсі на простір Євгена Коновальця у Львові. Візуалізація

Окрім того, Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев навів приклади подібних сучасних мистецьких просторів в інших європейських містах.

«Ця скульптура є співзвучною за формами цілому ряду сучасних пам`ятників у містах Західної Європи. Можна згадати і монумент голокосту в Болоньї, і памʼятник солдатам Першої Світової у Баньській Бистриці в Словаччині. Ці два приклади також побудовані за принципом коридору поміж двох залізних матриць із чарунками. Схожа мова сучасної скульптури передає різні смисли в кожному окремому випадку», – пояснив архітектор.

Також він вказав що, на зброярні автори пропонують написати фразу Коновальця «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю», а саму скульптуру виготовлять з переплавленої російської техніки, яку окупанти використовували на фронті. 

Антон Коломєйцев додав, що на його думку, враховуючи місце розміщення пам'ятника, він повинен надихати саме молоде покоління. 

«Переконаний, що це буде місце мотивації і натхнення для прийдешніх поколінь українців, місце, де молодь буде знаходити себе, відчувати чіткий вектор руху у боротьбі за українську націю», – вказав він. 

Читайте також: Пам'ятник без пам'ятника? Що відомо про новий простір Євгена Коновальця у Львові 

Нагадаємо, 23 березня у Львові оголосили результати Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на найкращий проєкт простору пам’яті Євгена Коновальця. Перемогу здобула львівська команда під керівництвом архітектора Дмитра Сорокевича, яка пропонує встановити монумент у вигляді металевої зброярні з цитатою засновника ОУН. Tvoemisto.tv докладніше розповідає про концепцію нового громадського простору, зокрема те, як сприйняли її львів’яни, та про архітектурний конкурс загалом. Усі деталі – за посиланням

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!