Багаторічний проректор УКУ пішов з посади

3479 0
Він був проректором 24 роки.
Фото: Мирослав Маринович

Фото: Мирослав Маринович

Мирослав Маринович залишив посаду проректора Українського католицького університету. Він був проректором 24 роки. Про це повідомила пресслужба університету.

«Іде 27-й рік моєї праці у спільноті УКУ. З 1 жовтня я 1997 року я працюю у Львівській Богословській академії, яка потім стала УКУ. З 2000 року я є проректором університету та членом ректорату. Нещодавно мені виповнилося 75 років. Свого часу Блаженніший Любомир Гузар, коли йому виповнилося 75, написав прохання до Папи про зречення влади. Я хочу скласти з себе повноваження проректора, і зробити це в такий спосіб, як свого часу Блаженніший Любомир – передати владу ще теплою рукою. Дякую усім моїм колегам по ректорату за цю надзвичайну розкіш і Боже благословення працювати з ними і зі спільнотою університету. Ідучи з посади проректора, я не йду з УКУ. Залишаюся на посаді президента Інститут релігії та суспільства, а також буду радником ректора Тараса Добка», – пояснив Мирослав Маринович.

Читайте також: УКУ відкриє у Львові медичну клініку

Відтепер Мирослав Маринович виконуватиме функції радника ректора університету, президента Інституту релігії та суспільства УКУ, а також продовжить викладати. 

Зазначимо, Мирослав Маринович – правозахисник, громадський діяч, публіцист, член-засновник правозахисної Української Гельсінської групи, дисидент і колишній політв’язень, почесний президент Українського ПЕН. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!