УКУ відкриє медичну клініку у Львові

1616 0
Відкриття Медичної клініки УКУ заплановане навесні 2024 року.
фото: уку

фото: уку

Український католицький університет відкриє у Львові медичну клініку, яка стане освітньо-практичним хабом. Тут фахівці надаватимуть кваліфіковану допомогу пацієнтам, а також заклад стане базою для підготовки майбутніх працівників медичної галузі. Відкриття Медичної клініки УКУ заплановане навесні 2024 року. Про це повідомила пресслужба університету. 

Як розповіла проректорка з розвитку та комунікацій Наталка Климовська, основними напрямками роботи Медичної клініки УКУ стануть:

  • сімейна медицина (первинна медицина, яка забезпечує консультації, діагностику та терапевтичне лікування);
  • психологічна  допомога: фахівці закладу реалізовуватимуть проєкти з ментального здоров’я та проводитимуть комплексну психологічну терапію;
  • фізична терапія та ерготерапія: вторинна реабілітація для ветеранів війни та цивільних, які потребують відновлення фізичної активності після травмувань чи перенесених захворювань.

 

Очолить Медичну клініку УКУ Оксана Ковальська  —  лікарка-терапевт, кардіолог, досвідчена керівниця та менеджерка в галузі охорони здоров’я, волонтерка, яка має 15-річний досвід медичної практики, зокрема з іноземними медичними установами та пацієнтами.

Читатйте також: На УКУ дивилися з недовірою, «як на мале пиво». Розмова з новим ректором

Оксана Ковальська розповідає, що дороговказом у роботі закладу стане сучасний підхід до терапії та нова культура спілкування і взаємодії з пацієнтами:

«Мета Медичної клініки УКУ — комплексний підхід до оздоровлення нації. Серед завдань —  надання первинної  медичної допомоги та навчання пацієнтів вчасно реагувати на зміни в організмі і піклуватися про власне здоров’я. Ми вестимемо освітньо-просвітницьку роботу,  будемо залучати  лікарів до тренінгів, навчальних лекцій. Наприклад, педіатр вестиме курс про материнство і  грудне вигодовування, інфекціоніст читатиме лекції про профілактику інфекційних захворювань та вакцинацію. У нас також працюватиме нутриціолог зі США, яка вестиме курс про здорове харчування».

Щоб забезпечити комплексну медичну допомогу, у клініці УКУ впроваджують також практику вузьких спеціалістів:  терапевта, отоларинголога, аудіолога, травматолога, невропатолога, кардіолога.

Якісну діагностику проводитимуть за допомогою сучасного обладнання та інноваційних підходів у медицині, залучатимуть провідних фахівців. Один з перспективних напрямів —  аудіологія, раннє виявлення порушень слуху внаслідок хвороби чи травмувань/контузії.

Також Медична клініка стане практичною базою навчання студентів Факультету наук про здоров’я УКУ,  що діє в структурі університету з вересня 2016 року. Залучення студентів до медичної практики сприятиме підвищенню професійного рівня майбутніх спеціалістів і набуття ними практичного досвіду. Студенти Факультету наук про здоровʼя займаються у кабінеті доклінічного навчання.

«Одне із наших завдань – створити  дискусійний майданчик для обміну досвідом та практиками серед представників сфери охорони здоров’я» — додає Оксана Ковальська.

Зокрема, медичний центр надаватиме ряд спеціалізованих послуг, таких як проведення клінічних досліджень та  забезпечення міжнародної евакуації пацієнтів.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv поспілкувалося з доктором філософії та новим ректором Українського католицького університету Тарасом Добком. Він розповів про те, що саме ми означимо як перемогу України у війні; чому модернізація важлива, але не має відкидати традицій та попередніх досягнень; як прогрес не лише допомагає, але й шкодить суспільству; яких змін варто очікувати в УКУ після того, як його очолив мирянин; чим унікальний УКУ, в що він переріс від часу заснування в 1994 році, які виклики мусить долати і чи готовий ділитися здобутками з іншими; чому в нас ще досі є упереджене ставлення до католицьких університетів; як сформувати не просто фахівця, а людину. Читайте матеріал за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!