Батьки львівських учнів хочуть перекрити трасу Київ-Чоп. У чому причина

17333 0
Уже кілька тижнів у львівській школі № 96, що на вулиці Довженка, 13 триває конфлікт.
фото: фб 96 школи львова

фото: фб 96 школи львова

Батьківський комітет львівської школи №96 планує наступного вівторка перекрити трасу Київ - Чоп. Це акція протесту проти рішення управління освіти Львівської міської ради щодо призначення нової директорки. Про це повідомив представник батьківського комітету Андрій Сивак під час брифінгу 10 квітня у Львівському пресклубі, інформує Tvoemisto.tv. 

«У нас є бажання до влади піти на компроміс. Але якщо не буде зроблено жодних кроків, то відповідно у вівторок плануємо проведення акції. Від батьківського комітету я подав звернення до міської та обласної влади. У воєнний стан ми маємо право на вияв індивідуальної незгоди. Це буде не масовий захід, а спосіб комунікації до влади», – зазначив він.

Натомість адвокат колишньої директорки Галини Михайлик Андрій Петришин повідомив, що подали адміністративний позов до Львівського окружного адміністративного суду з вимогами щодо визнання рішення конкурсу незаконним і щодо вчинення дій управління освіти в напрямку звільнення нового директора.

Нагадаємо, що вже кілька тижнів у львівській школі № 96, що на вулиці Довженка, 13 триває конфлікт. Колишня директорка Галина Михайлик була керівником школи впродовж двох років. У лютому цього року в пані Галини закінчився термін дії трудового договору. Він не був продовжений, але вона могла і брала участь у конкурсі на цю посаду. Галина Михайлик програла, а новою директоркою шляхом конкурсу було обрано Ярину Нечепурну. Їй фізично не давали потрапити до школи.

Додамо, що директорка школи № 96 МЖК-1 Ярина Нечепурна в березні повідомляла, що написала заяву до поліції через те, що їй пошкодили лобове скло автівки. 

Згодом у Львівській міській раді повідомили, що станом на 10 квітня нова директорка школи, Ярина Нечепурна, працює у школі разом із комісією з інших директорів львівських шкіл, яку вчора утворили. Школа працює, вчителі проводять уроки, техперсонал виконує свою роботу. Важливо, що вже сьогодні працівники школи № 96 отримають заробітну плату.

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!