Батьки пропонують заборонити очне навчання до кінця війни

3254 0
Майже за місяць петицію підписали понад 26 тисяч людей.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В Україні створили петицію про заборону очного навчання в усіх закладах освіти до закінчення війни. Її зареєструвала Марія Горшенева на сайті петицій 8 червня. Станом на зараз документ підписали понад 26 тисяч людей.

Авторка наводить 6 аргументів проти повернення дітей до навчальних закладів:

  • Велика кількість зруйнованих шкіл та дитсадків. В Україні цей показник від початку повномасштабного вторгнення сягнув 20% від загальної кількості.
  • Відсутність бомбосховищ в усіх закладах освіти. Крім того, у будівлях бувають вузькі коридори та сходові прольоти.
  • Неспівмірна відповідальність.
  • Емоційна напруга. 
  • Тривалість повітряних тривог. 
  • Для онлайн-навчання потрібен лише один пристрій, а не безліч різноманітної канцелярії. На думку авторки петиції, це також актуальне питання для сімей, які втратили житло або евакуювались за кордон.

 

Читайте також: У Львові учні початкових класів вчитимуться очно, а старшокласники за змішаною зміною

Стосовно тривалості повітряних тривог, авторка наводить приклад, коли 6 червня тривога у Києві розпочалась о 10:21 і тривала до 13:09.

«Що учням робити 2 години 48 хвилин в сховищі? Як при цьому триватиме навчальний процес? Чи можливо проводити уроки в сховищі для всіх учнів/студентів одночасно?», – запитує вона.

Зазначимо, що наразі петиція очікує на розгляд.

Нагадаємо, що у школах Львова у новому навчальному році планують розпочати освітній процес з 1 вересня і в очній формі. Попередньо заплановано, що учні 1-5 класів вчитимуться за очною формою навчання, в учнів 6-10 класів буде очна форма навчання, можливий один день на тиждень дистанційно, а в 11-тикласників можливе поєднання очної та дистанційної форми навчання, залежно від семестру.

Водночас новий навчальний рік для студентів рекомендують розпочати раніше, ніж для школярів. 

Про те, як безпечно організувати навчальний процес у Львові, куди відселити переселенців зі шкіл, читайте в інтерв’ю Тvoemisto.tv у межах проєкту «Тема тижня» міського голови Львова Андрія Садового.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!