Батьки звинувачують Львівську правничу гімназію у неправомірних добровільних внесках. Там заперечують

4903 0
У гімназії кажуть, що будь-які благодійні внески батьків до закладів освіти Львова проводяться через офіційні банківські рахунки.
Фото: Wikipedia

Фото: Wikipedia

Днями у закритій спільноті "Батьківська рада Львівщини" користувачка Люба Бойко повідомила про те, що у Львівській правничій гімназії просять батьків учнів здати 450 грн добровільного внеску за березень, квітень і травень.

«Така оплата існує щомісячно, у різних формах, готівковій та безготівковій, батьки ніколи не заперечували і оплачувати, але за що платити зараз?», – написала вона.

Водночас у Львівській правничій гімназії внески заперечують і зазначають, що спонсорська допомога завжди була добровільною.

«Усі звіти про витрачені кошти ми регулярно публікуємо на нашому сайті, кожен із вас може їх переглянути. Якщо у когось із батьків виникають певні сумніви чи непорозуміння щодо нашої роботи, рекомендуємо спершу з'ясувати це з класним керівником чи адміністрацією закладу», – кажуть у гімназії.

У Львівській міськраді повідомили, що управління освіти з’ясує ситуацію, що склалась у Львівській правничій гімназії, проте запевняє, що будь-які благодійні внески батьків до закладів освіти Львова проводяться через офіційні банківські рахунки.

«Стосовно цього навчального закладу, то нам відомо, що школа має благодійний рахунок, який є офіційно відкритим у казначействі. На цей рахунок батьки мають право перераховувати кошти. Директор навчального закладу запевняє, що інформація, опублікована у соцмережах, не відповідає дійсності, адже жодної готівки ніхто в школу не приносить, адже там зараз фізично нікого немає. Детальніше ситуацію з’ясовуємо», – каже керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!