Байден оголосив про військову допомогу Україні на 725 млн доларів. Що увійде

831 0
Кошти спрямують на предмети оборонного призначення, послуги Міністерства оборони та надання військової освіти і підготовки.
ФОТО GETTY IMAGES

ФОТО GETTY IMAGES

Президент Сполучних Штатів Америки Джо Байден оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги на 725 мільйонів доларів. Виділені кошти спрямують на предмети оборонного призначення, послуги Міністерства оборони та надання військової освіти і підготовки.

Джерело: Українська правда

Читайте також: Системи ППО, зимовий одяг і артилерійські снаряди. Що нададуть західні партнери Україні

Зокрема, в пакет допомоги увійдуть:

  • додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS);

  • 23 000 155-мм артилерійських снарядів;

  • 500 високоточних 155-мм артилерійських снарядів;

  • 5 000 155-мм снарядів для систем дистанційного протитанкового мінування (RAAM);

  • 5 000 одиниць протитанкового озброєння;

  • високошвидкісні протирадіолокаційні ракети (HARM);

  • понад 200 високомобільних багатоцільових колісних транспортних засобів (HMMWV);

  • стрілецька зброя та понад 2 000 000 боєприпасів до неї;

  • медичні засоби.

Президент Володимир Зеленський подякував главі США Джо Байдену й американському народу за новий пакет допомоги Україні в розмірі 725 мільйонів доларів.

«Щиро вдячний Джо Байдену та американському народу за черговий пакет безпекової допомоги для України в розмірі $725 млн. Ми отримаємо, зокрема, вкрай необхідні боєприпаси для HIMARS та артилерії. Чудовий подарунок до Дня захисників і захисниць України! Російський агресор буде переможений, Україна буде вільною», – написав глава держави у Твіттері.

Нагадаємо, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділив Україні 55 мільйонів доларів для підготовки до опалювального сезону. Ці гроші направлять на ремонт і технічне обслуговування труб та іншого обладнання, необхідного для опалення домівок, лікарень, шкіл і підприємств. Допомога стосуватиметься 7 мільйонів українців у 19 областях. 


 Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!