Байден підписав закон про виділення Україні 40 млрд доларів

871 0
Пакет допомоги Сенат США схвалив 19 травня 86 голосами за.
Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден у суботу підписав закон про виділення пакету підтримки Україні обсягом 40 млрд доларів. Про це повідомив Білий дім, пише «Європейська правда». 

Зазначимо, що зараз Байден перебуває з візитом у Південній Кореї, тож законопроєкт привезли йому сюди для підпису зі США.

Читайте також: Україна отримає від США системи ППО Patriot

Схвалений законопроєкт передбачає загальну військову допомогу у розмірі 20 мільярдів доларів, понад 8 мільярдів доларів у вигляді загальної економічної підтримки України, майже 5 мільярдів доларів у вигляді глобальної продовольчої допомоги для вирішення потенційної нестачі продовольства та понад 1 мільярд доларів у вигляді сукупної підтримки біженців. За даними видання The Washington Post, у ньому також передбачено передачу Україні сучасних американських систем протиповітряної оборони Patriot.

Нагадаємо, що 19 травня Сенат США схвалив надання допомоги Україні на 39,8 млрд доларів допомоги. Пакет допомоги схвалили 86 голосами за, 11 сенаторів були проти. 
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!