Сенат США схвалив для України 40 млрд доларів допомоги

793 0
Пакет допомоги схвалили 86 голосами за, 11 сенаторів були проти.
Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

19 травня більшість членів Сенату США підтримали виділення допомоги Україні на суму майже 40 мільярдів доларів. Про це повідомляє Європейська правда.

Пакет допомоги схвалили 86 голосами за, 11 сенаторів були проти.

«Законопроєкт буде відправлений до Білого дому для негайного підписання президентом США Джо Байденом, оскільки Вашингтон поспішає продовжити військову допомогу Україні», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: США призначили нового посла в Україні

Зазначимо, що проєкт про виділення Україні цього пакету допомоги раніше своїми діями затримав сенатор Ренд Пол, республіканець від Кентуккі. Також, речник Пентагону Джон Кірбі раніше сказав, що фінансування для швидкого надання зброї Україні, яке використовував Байден останнім часом, вичерпається до третього тижня травня, якщо не виділити нові кошти.

Нагадаємо, у США ухвалили закон про ленд-ліз для України. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак повідомляє, що закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання озброєння, транспорту, продовольства та допомоги Україні зі США. Така допомога дозволить українцям вибити російську армію з української території.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!