Байден просить Конгрес виділити додаткових 33 мільярди доларів на допомогу Україні

860 0
Більша частина з цих коштів призначена на військову допомогу, а решта – на економічну.
Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден має намір запросити у Конгресу США 33 мільярди доларів на надання додаткової підтримки Україні, зокрема 20 млрд доларів на військову допомогу та 8,5 млрд доларів на економічну. Про запит у Конгресу Байден оголосив у своєму зверненні, а суму називає Reuters з посиланням на високопосадовців адміністрації президента США.

Читайте також: Пентагон створив у Німеччині Центр контролю за військовою допомогою Україні

Байден заявив, що вже вичерпалися можливі асигнування, які схвалили минулого місяця, відтак він надіслав Конгресу додатковий запит на асигнування, щоб не було перерв у допомозі.

Президент США також шукає можливості конфіскації майна, пов’язаного з російською клептократією, що дозволить уряду використовувати виручені кошти на підтримку України та ще більше посилить відповідні правоохоронні інструменти.

Крім того, Байден відреагував на рішення москви припинити постачання газу у Болгарію та Польщу. За його словами, США вже ведуть перемовини з Японією та Південною Кореєю, щоб допомогти європейським країнам, які можуть постраждати від російського газового шантажу. 

Нагадаємо, що у березні Конгрес схвалив виділення Україні 13,6 мільярда доларів термінової допомоги. Після цього США надали Україні декілька пакетів допомоги, зокрема оборонної.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!