Байден запросив Зеленського у Вашингтон, бо війна вступила в нову фазу, – США

838 0
Очікується, що переговори будуть зосереджені на продовженні військової та економічної допомоги США разом зі збереженням санкцій проти росії та підтримкою українського народу.
Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Президент США Джо Байден запросив свого українського колегу Володимира Зеленського до Вашингтона, оскільки вважає, що війна росії проти України вступила у нову фазу. Вони обговорять бачення Зеленського закінчення війни. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Джерело: Liga.net

«Президент справді вірить, що оскільки ми наближаємося до зими, оскільки ми вступаємо в нову фазу цієї війни, агресії пана путіна, що це хороший час для двох лідерів, щоб сісти віч-на-віч і поговорити», – сказав Кірбі.

Очікується, що переговори будуть зосереджені на продовженні військової та економічної допомоги США разом зі збереженням санкцій проти росії та підтримкою українського народу.

Проте Кірбі сказав, що вони також обговорять можливі варіанти закінчення війни. «Я не сумніваюся, що вони говоритимуть про розуміння президентом Зеленським «справедливого миру» і про те, як це виглядатиме, які його компоненти і як ми допоможемо Україні досягти цього», – сказав Кірбі.

«Путін, очевидно, зараз не зацікавлений у дипломатії. Саме навпаки. Він зацікавлений у вбивстві більшої кількості цивільних українських громадян», – додав він.

Читайте також: Росія хоче сформувати ще одне військо на кордоні через вступ Фінляндії і Швеції в НАТО

Він сказав, що Зеленський усвідомлював ризики, на які пішов, залишаючи Україну, і США працюють над тим, щоб ця поїздка була безпечною.

«Ми співпрацюємо з ним і його співробітниками, щоб переконатися, що ми зможемо безпечно здійснити цю поїздку, як у Сполучені Штати, так і назад. Ми продовжуватимемо підтримувати його вимоги щодо подорожей, наскільки це можливо», – сказав Кірбі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вирушив до США. Це його перший візит за кордон з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Серед планів – зустріч із президентом Штатів Джо Байденом. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!