Байдену пропонували зустріч із Зеленським у Львові

2764 0
20 лютого Джо Байден відвідав Україну.
Фото: Ар

Фото: Ар

Президенту США Джо Байдену пропонували зустріч із главою України Володимиром Зеленським як за межами України, так і на польсько-українському кордоні, а також у Львові, однак очільник Сполучених Штатів відмовився. Про це повідомляє видання Rolling Stone із посиланням на інформацію високопоставленого чиновника Білого дому.

«Незважаючи на заяви Білого дому про те, що Байден «незбирається» перетинати Україну під час своєї поїздки до Польщі, планувати перетин польсько-українського кордону почали понад місяць тому після того, як Байден заявив своїй команді, що публічно висловити солідарність Сполучених Штатів та України, яка воює з оосією. З політичного погляду ця поїздка повинна була відбутися» , – сказав Rolling Stone високопоставлений чиновник Білого дому.

За його словами, президенту США пропонували зустріч із главою України на польсько-українському кордоні та у Львові, проте Байден вибрав Київ. 

«Одна з ідей передбачала зустріч Байдена і Зеленського у невідомому місці на польсько-українському кордоні. Інша проведення зустрічі у Львові, місті на заході України, яке кілька разів зазнавало російських авіаударів з початку повномасштабної війни, але залишається відносно безпечним» , – додав він.

Зазначимо, 20 лютого президент США прибув із неанонсованим візитом до Києва. Він вшанував пам'ять захисників України біля стіни пам’яті Михайлівського собору. Після чого Джо Байден повідомив про новий пакет військової допомоги Україні. Під час пресконференції він уточнив, що Вашингтон передасть боєприпаси до систем HIMARS та протитанкові ракетні комплекси Javelin. Також, за словами президента США, разом із партнерами Україні вже поставили 700 танків, тисячі одиниць бронетехніки, 1000 артилерійських систем тощо.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!