Київ

Берлінська філармонія стала офіційним патроном Київського та Молодіжного симфонічного оркестру

776 0
Оркестр Берлінської філармонії, який є одним з найвидатніших світових, співпрацюватиме з двома українськими оркестрами.

Берлінська філармонія взяла під патронат Київський симфонічний оркестр та Молодіжний симфонічний оркестр України. Про це йдеться у релізі, який отримала редакція «Твого міста».

Повідомляється, що обидва оркестри, на запрошення Фундації Berliner Philharmoniker в межах турів Європою, виступили в Берлінській філармонії у 2022 році. За результатами регулярної комунікації та прагнення тіснішої співпраці, Берлінська філармонія вирішила взяти під патронат два українські симфонічні оркестри.

Читайте також: у київській консерваторії прокоментували звільнення викладача, який паралельно працював у Москві 

Зазначається, що підтримка Берлінської філармонії полягатиме в організації виступів музичних колективів та придбанні інструментів для них. Крім цього, передбачається співпраця в освітніх проєктах музичної інституції.

«…Ми вирішили патронувати оркестри у знак солідарності з музикантами України, які намагаються зберегти культурне життя своєї країни за жахливих обставин. Зокрема,  Kyiv Symphony Orchestra виступає важливим послом своєї країни, даючи концерти за її межами. Ми прагнемо надати максимальну підтримку музикантам»,  – зазначила Єва-Марія Томазі від імені правління оркестру Берлінської філармонії.

До слова, після початку повномасштабної війни, Київський симфонічний оркестр вирушив в тур Voice of Ukraine. За цей час оркестр виступив у найважливіших залах Європи, таких як Berliner Philharmonie, Elbphilharmonie в Гамбурзі, Gewandhaus у Ляйпцигу, Cité de la musique в Парижі та у Варшавській філармонії. Улітку 2022-го – перед лідерами країн NATO на саміті Альянсу в Мадриді.

Також слід додати, що Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU є колективом, що об’єднує музикантів від 12 до 22 років. Він був заснований у 2016 році. У 2022 році колектив реалізував масштабний європейський тур «Об’єднані заради майбутнього», у рамках якого провів понад 30 концертів і виступив на 10 найбільших фестивалях у Німеччині, Швейцарії та Австрії, а також дебютував у театрі Шатле в Парижі.

Фото: The Berliner Philharmoniker


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!