Безкоштовна вакцинація домашніх улюбленців від сказу у Львові. Де та коли можна зробити

1174 0
Вакцинувати тварину від сказу потрібно щороку.
фото: wapkin.dp.ua

фото: wapkin.dp.ua

Від 5 до 7 грудня у Львівському комунальному підприємстві «Лев» знову вакцинуватимуть котів та собак від сказу. Безоштовну акцію організували через виявлені випадки сказу неподалік Львова. Про це інформують у Львівській міській раді.

«Вакцинація тварин – це єдиний та ефективний спосіб профілактики сказу. Її потрібно проводити перший раз у 3 місячному віці. Далі – раз на рік», – зазначають ветеринари.

В ЛКП «Лев» зазначають, що вакцина безпечна та перевірена, проте не підходить для виїзду тварини за кордон. Оплата лише за послугу ін’єкції – 41,13 грн.

Вакцинацію проводитимуть 3 дні: 5, 6 та 7 грудня (вт,ср,чт) з 12:00 до 18:00 год. Її проводитимуть у ветеринарній клініці ЛКП «Лев» за адресою м. Львів, вул. Промислова, 56.

Для вакцинації потрібно:

  • представити паспорт тварин. У разі відсутності документа, його можна оформити на місці (вартість – 118 грн 50 коп.);

  • тварина має бути клінічно здоровою.

Крім того, фахівці радять чипувати тварин у ЛКП «Лев». Це допоможе знайти улюбленця, коли він загубився. 

Довідка

Сказ – це невиліковне та небезпечне захворювання, що вражає центральну нервову систему, супроводжується паралічами і завжди без профілактичних заходів закінчується смертю. Зараження відбувається через попадання слини від хворої тварини на слизові оболонки або ж у рани та подряпини.

Основними симптомами захворювання є: відмова від їжі, млявість, слинотеча, байдужість до води (гідрофобія), несподівана зміна поведінки тварини – агресія переростає у ласкавість і навпаки. За статистикою, саме кішка є найчастішою причиною зараження людей.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!