Білорусь дозволила перевозити російські ракети своєю залізницею

1943 0
Є загроза «рейкової війни» на залізничній інфраструктурі з боку білоруських патріотів, опозиційних чинній владі.

Влада Білорусі дозволила пересування російських ракет своєю залізницею. При цьому, умови перевезення не відповідають жодним правилам безпеки. Це загрожує вибухами з численими жертвами. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Зокрема, в напіввідкритих вагонах без відповідного маркування перевозять:

- головні частини ракет «Точка-У»,

- реактивні снаряди РСЗВ «Град»,

- реактивні снаряди «Смерч»;

- квазібалістичні та крилаті ракети для «Іскандерів» тощо.

Читайте також: «Ми фашисти». Полонені російські військові розповіли, як вторглися в Україну

Крім небезпеки здетонування, є реальна загроза «рейкової війни» на залізничній інфраструктурі з боку білоруських патріотів, опозиційних чинній владі. В цих умовах працівники локомотивних бригад масово відмовляються працювати.

«Білоруське суспільство повинно вимагати від влади заборони пересування територією РБ військових ешелонів з технікою. Ті, хто перевозять російські боєприпаси, також стають учасниками злочину», – додають у Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, раніше розвідка Міноборони повідомляла, що на білоруському-українському кордоні перебуває близько 300 танків. Росія готувала свідому провокацію, щоб під цим приводом ввести білоруські війська. Згодом у Пентагоні США заявили, що не бачать ознак підготовки білоруських військових до вторгнення в Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!