Білорусь ремонтує техніку та відправляє окупантам танки, – Генштаб

727 0
Лукашенко заявляє про готовність республіки білорусь надати допомогу росії у війні проти України.
Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Росіяни завдали за добу 13 авіаційних ударів та понад 40 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Від цих злочинних дій постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж сорока населених пунктів. Серед них Львів, Попівка, Чугунівка, Ладижин, Кривий Ріг, Запоріжжя, Павлоград та Нікополь. Також ворог застосував чотирнадцять іранських дронів-камікадзе для ударів по критичній інфраструктурі в Одеській та Миколаївській областях, 12 з цих БПЛА знищені. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Про це повідомили у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін.

Лукашенко заявляє про готовність республіки білорусь надати допомогу росії у війні проти України. Оборонно-промисловий комплекс білорусі вже задіяний у ремонті російської техніки, пошкодженої в ході бойових дій. Крім того, зняли зі зберігання та відправили в Білгородську область першу партію з двадцяти танків Т-72.

На інших напрямках противник обстрілював з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів:

  • на Сіверському напрямку – Сеньківка Чернігівської області та Середина-Буда, Нововасилівка та Сорокине Сумської області;
  • на Слобожанському – Стрілеча, Красне, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Стариця, Дворічна та Дворічне;
  • на Краматорському напрямку – Першотравневе, Ковалівка, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка, Білогорівка та Сіверськ;
  • на Бахмутському – Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Одрадівка, Опитне, Майорськ Спірне та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому – Велика Новосілка, Нескучне, Малі Щербаки, Оріхів і Червоне.
  • на Південнобузькому напрямку противник продовжує обстріли позицій наших підрозділів для стримування контрнаступу по всій лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали райони понад двадцяти населених пунктів.  Зокрема, Велике Артакове, Давидів Брід, Благодатівка, Сухий Ставок, Широке, Тернові Поди, Солдатське, Правдине та Мирне.

 

За наявною інформацією, окупанти в Херсонській області продовжують рейдерське захоплення сільськогосподарських підприємств, проводять там інвентаризацію активів та перереєстровують їх на себе за російським законодавством.

Читайте також: Нам не потрібні пропозиції здатися. Із «Щоденника війни»

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Первомайське та Красногорівка. У результаті дій Сил оборони України та через велику кількість поранених на тимчасово окупованих територіях Луганської області спостерігається дефіцит медичних працівників. Щоб поповнити штати лікарень, самопроголошене керівництво регіону направило клопотання з проханням про відрядження медперсоналу з центральних та східних областей росії.

Українська авіація протягом доби завдала 15 ударів. Підтверджені ураження 13 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 систем протиповітряної оборони противника. Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 12 пунктів управління, 17 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 4 склади боєприпасів, а також понад 20 інших важливих об’єктів ворога.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!