Білоруси блокують рух залізницею, аби ускладнити переміщення воєнних вантажів

12284 0
Білоруські машиністи масово відмовляються від управління локомотивами та виїзду на перегони.
фото: белсат тв

фото: белсат тв

Білоруси блокують рух залізниці для того, щоб ускладнити переміщення вантажів воєнного призначення. Про атаку на мережеву інфраструктуру білоруської залізниці повідомляє Громадське радіо з посиланням на Белсат TV.

Унаслідок цього на Мінському вокзалі утворилися черги.

Водночас, як повідомили в Телеграм-каналі BYPOL – білоруської ініціативи, що створили колишні працівники силових структур для протидії білоруській владі, акцію вони провели вночі. Вона була спрямована на блокування руху залізничними шляхами сполучень Білорусі для ускладнення, перш за все, пересування складів військового призначення.

«Знищено шляхом підпалу дві шафи управління (пристрій сигналізації, централізації та блокування), чим порушили роботу світлофорів та стрілочних перекладів і заблокувало на цих ділянках залізниці. На ділянці обслуговування Могилівського відділення БелЖД провели закорочення рейкових ланцюгів», – повідомляють в ініціативі.

Читайте також: Біля кордону в Білорусі 300 танків. Росія готує свідому провокацію

Також білоруські машиністи масово відмовляються від управління локомотивами та виїзду на перегони.

«Білоруси, сьогодні наша країна втягнута у злочинну та кровопролитну війну з братнім українським народом на боці агресора – Російської Федерації. Наш обов'язок і в наших силах робити реальні речі, щоб зупинити її, звільнитися від окупації російських військ і відновити добре ім'я наших предків. «Рейкова війна» – це знання, яке нам дісталося у спадок, це те, що ми вміємо і що під силу кожному з нас», – додають BYPOL.

Нагадаємо, що вчора, 1 березня, на Чернігівщину зайшли білоруські війська. При цьому напередодні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що білоруські війська не будуть брати участі в «спецоперації» в Україні. Тим паче, за його словами, російське керівництво ніколи не вставило перед ним такого завдання.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!