Політична реклама

Більше половини товарів для дітей в Україні не відповідає нормам

1392 0
Більш ніж половина дитячих іграшок, реалізованих в Україні, не відповідає стандартам. Про це свідчать результати перевірки якості дитячих товарів. Кабмін пропонує суттєво збільшити суми штрафних санкцій для виробників та реалізаторів такої продукції, запровадити обов’язок власним коштом вилучати неякісні товари з ринку та компенсувати шкоду, заподіяну споживачам. Окрім того дозволити Держспоживінспекції проводити перевірки відповідних підприємств без попередження.

"З січня 2011 року Держспоживінспекція обстежила всі наші ринки і спеціалізовані магазини з продажу дитячих іграшок та дитячого одягу. За результатами перевірки відібраних зразків з понад 100 тисяч - 55% не відповідають нормативним документам", - повідомив голова Держінспекції із захисту прав споживачів Сергій Орєхов.

Крім того, зазначив він, нормативним документам не відповідають 9 з 10 зразків дитячого одягу та іграшок, вироблених в Києві та Київській області, пише "КорреспонденТ.net".

На такі результати відреагував прем`єр-міністр України Микола Азаров:

"Вдумайтеся: 9 із 10 перевірених дитячих іграшок, 8 з 10 предметів дитячої білизни, постільної білизни, взуття не відповідають вимогам безпеки. Жінки-лаборанти мало не зі сльозами на очах розповідали, що в постільній білизні є канцероген формальдегід, що колготки, прорекламовані як бавовняні, насправді - з шкідливого поліефіру, що в черевичках замість шкіряної устілки поліетиленовий кульок тощо", - додав Азаров.

"Уряд твердо налаштований посилити відповідальність виробників і продавців за якість продукції", - заявив він.

Як повідомляє "Українська правда", Кабмін пропонує суттєво збільшити суми штрафних санкцій, запровадити обов’язок власним коштом вилучати неякісні товари з ринку, компенсувати шкоду, заподіяну споживачам.

Також уряд дозволить Держспоживінспекції без попередження проводити перевірки підприємств, що продають товари або надають послуги споживачам дитячого асортименту.

"За новим законом "Про захист прав споживачів" ніяких попереджень за десять днів, аби все встигли поховати і замаскувати, не бути. Перевірки будуть раптовими і принциповими. Разом з громадськими активістами ми покладемо край безкарному шахрайству. Вчергове підкреслюю, що там де йдеться про здоров’я і безпеку людей, дерегуляція закінчується, компромісів не буде", - заявив Азаров.
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!