Більшість українців підтримують запровадження жорсткого карантину

1916 0
68% за запровадження «жорсткого» карантину лише у регіонах, де ситуація із захворюваністю є небезпечною, а 26% – за локдаун на всій території України.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

З початку місяця в Україні різко збільшилася кількість тих, хто вважає, що рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію зростає. Сьогодні так вважають 68% опитаних, тоді як на початку березня було 37%. 22% вважають, що рівень не змінився. Такі дані опитування оприлюднила соціологічна група «Рейтинг».

За даними опитування, 61% підтримують запровадження «жорсткого» карантину у разі зростання рівня захворюваності на коронавірус (на початку березня таких було 56%). 37% – протилежної думки.

При цьому 68% за запровадження «жорсткого» карантину лише у регіонах, де ситуація із захворюваністю є небезпечною, 26% – за локдаун на всій території України.

Читайте також: Стало відомо, якою вакциною будуть вакцинувати людей похилого віку 

Зазначимо, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що вважаєа наразі недоцільним запровадження жорсткого карантину на всій території України.

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що Рада національної безпеки та оборони розгляне питання про епідемію, однак наразі невідомо, чи будуть говорити про можливий локдаун по всій країні.

«Коли ми повністю закриваємо області – це вже винятковий випадок. І якщо розвиток подій буде йти не за оптимістичним сценарієм, то я не виключаю, що може бути закрита вся країна», – сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, що 25 березня Львівщина ввійшла до найвищого рівня епіднебезпеки. Про те, які обмеження діять в області та місті, можна дізнатися за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!