Стало відомо, якою вакциною будуть вакцинувати людей похилого віку

3409 0
Планується, що це будуть CoronaVac та Pfizer.
Фото: CDC for unsplash

Фото: CDC for unsplash

Першочергово китайським препаратом CoronaVac, який учора надійшов в Україну, будуть вакцинувати маломобільних людей похилого віку та їхніх опікунів. Про це сьогодні повідомив головний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також: В Україну прибула перша партія вакцин Coronavac

Він розповів, що кожна доза цієї вакцини зберігається окремо, на відміну від препарату Covishield, який є 10-дозним. І саме цей фактор вплинув на рішення стосовно розподілу препарату.

«Щоб наші мобільні бригади приїжджали по місцях проживання і вакцинували маломобільних людей та їхніх опікунів», – пояснює Ляшко.

Орієнтовно кількість таких людей сягає 40 тисяч. Через 20 днів після першого щеплення проведуть друге введення вакцини.

Нагадаємо, китайська вакцина CoronaVac, яка учора прибула в Україну, проходить 10-денний лабораторний контроль. В разі успішних випробувань, вакцину передадуть до держпідприємства «Медичні закупівлі України», а згодом привезуть у регіони. У першій партії – 200 тисяч доз вакцини. Згодом Україна отримає решту – загалом наша країна замовила 1,9 млн доз препарату.

Також відомо, що препарат ще проходить завершальну стадію погодження у Всесвітній організації охорони здоров’я.

«Наступного тижня ми очікуємо від ВООЗ результатів, які дозволять чи не дозволять використовувати її в екстрених ситуаціях», – заявив Віктор Ляшко.

Читайте також«Я вакцинуюсь, бо…». Історії львів’ян, які отримали щеплення від коронавірусу

Разом з тим, як повідомив Tvoemisto.tv директор геріатричного пансіонату на вул. Медової Печери у Львові Микола Модь, згідно з рішенням МОЗ, у всіх інтернатних закладах щеплення планують проводити вакциною Pfizer.

«Ми подали дані, скільки людей будуть вакцинуватись, чекаємо. Сказали, що та вакцина має бути в перших числах квітня», – розповів він.

За його словами, погодились на вакцинацію не всі, але більше половини. 174 мешканці і десь 70% працівників: «Тоді ішлося про індійську вакцину і люди були перелякані. Тепер, думаю, кількість охочих зросте».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!