Біля «Арени-Львів» планують збудувати дитячий садок та школу

2506 0
Рішення ще ухвалюватимуть депутати на пленарному засіданні.
фото: презентація проєкту AVR Development

фото: презентація проєкту AVR Development

Біля стадіону «Арена-Львів», на вул. Стрийській, 129, планують збудувати дитячий садок на школу. Йдеться про земельну ділянку площею майже 4 гектари, де також має бути житловий квартал. Рішення про відведення ділянки підтримали на комісії архітектури, містобудування і охорони історичного середовища ЛМР. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив депутат ЛМР, секретар комісії Андріян Гутник.

На цій ділянці, за його словами, у спільній власності розташовані об’єкти нерухомого майна, які належать ТзОВ «Арена Хол» та ТзОВ «Лендбуд».

Читайте також: У Львові поблизу краківського ринку збудують житло та офіси

«Це частково зона Р1 – рекреаційна, а частково Г2 – громадська забудова. Так, спершу забудовник пропонував там звести житловий квартал, однак міський голова Львова Андрій Садовий на сесії ЛМР ветував відповідну ухвалу. Водночас за умови, що для міста на вул. Стрийській, 129 буде школа та дошкільний заклад, містобудівну документацію мають погодити. Рішення ще ухвалюватимуть депутати на пленарному засіданні», – каже він.

Забудовник підготував вже нову ухвалу, де прописав те, що в межах житлового кварталу має бути як школа, так дитячий садок. Окрім цього, планують облаштувати дитячий, спортивний майданчики, сквер тощо. Коли буде готовою містобудівна документація, додає Андріян Гутник, тоді зможуть орієнтовно підрахувати, скільки учнів та дошкільнят вміщатимуть ці заклади.

Читайте також: Алкомаркет, реберня та готель. Як зміниться територія поблизу озера на Стрийській

За даними аналітичної системи YouControl, компанія «Арена Холл» та ТОВ «Лендбуд Арена» виникли у березні минулого року. Керівник і бенефіціарний власник «Арена Холл» – Ростислав Заремба. Ростислав Заремба має кілька будівельних компаній, зокрема ТОВ «Аурум-сіті» та ТОВ «Парк Арена», а також є керівником і співзасновником ФСК «Львів», інший засновник якого депутат ЛМР Петро Адамик. Основний вид діяльності компанії «Арена Холл» –  будівництво. Компанія зареєстрована у Львові на вулиці Стрийській, будинок 129. Керівником і бенефіціарним власником ТОВ «Лендбуд Арена» є Олександр Семенко.

Нагадаємо, що у грудні минулого року на сесії депутати ЛМР погодили ухвалу, що стосувалася будівництва нового житлового комплексу. Йшлося саме про ділянку на вулиці Стрийській, 129, неподалік іподрому та стадіону. Для цього компанії «Арена Хол» та «Лендбуд Арена» ініціюювали зміни до детального плану територій та просили дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. У червні 2022 року на засідання архітектурно-містобудівної ради винесли питання про те, щоби збудувати новий житловий квартал з готелем та садком на вулиці Стрийській, 129. Наразі там працює пилорама, однак її планують винести за межі міста. 

Ольга Коваль

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!