Київ

Біля Голосіївської вежі знову помітили будівельників. Забудовник каже, що проводить благоустрій

767 0
Представник забудовника каже, що там просто прибиратимуть територію.
Фото: «Мапа Реновації»

Фото: «Мапа Реновації»

Поблизу 70-річної Голосіївської водонапірної вежі, яка нещодавно стала обʼєктом культурної спадщини Києва, помітили будівельників, пише «Хмарочос».

Юрист забудовника Максим Гринь розповів виданню, що на ділянці не проводять жодних будівельних робіт. Там, за його словами, проводять роботу з благоустрою, прибирають територію, облаштовують пішохідні доріжки.

Забудовник теж пообіцяв відремонтувати вежу й звести шестиповерховий будинок поруч. У ТОВ «Голосіївські вежі» запевняють, що місцеві мешканці контактують з архітекторкою Ганною Кирій, яка розробляє передпроєктні пропозиції концепції ЖК із пристосуванням водонапірної вежі.

Уже відомо про три варіанти функціонального зонування вежі:
 
Перший варіант: перший поверх відіграє роль наскрізного громадського простору та є прохідним. Кафе розташовано на двох поверхах вище. На верхніх двох рівнях пропонується розмістити СПА з басейном.
 
Другий варіант: заклад громадського заучування на першому поверсі для студентів НУБіП є прохідним та загальнодоступним. Над кафе – еколого-освітній центр.
 
І третій варіант: на останньому поверсі – кафе з виходом на видовий балкон. Весь інший простір займає артцентр.
 

 

Нагадаємо, 14 лютого 2023 року Голосіївська водонапірна вежа отримала статус об’єкта культурної спадщини Києва, що захистив її від зносу та будівництва на місці вежі ЖК «Голосіївські вежі». Детальніше про її архітектурну цінність читайте у нашому минулому матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!