Біля ЛОДА протестують проти будівництва цинкового заводу у Винниках. Фото

3043 0
На вулиці Винниченка ускладнено рух транспорту.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Сьогодні, 6 серпня, у Львові біля приміщення ЛОДА зібрались кілька десятків протестувальників, які виступають проти будівництва цинкового заводу поблизу Винників. Про це повідомляє кореспондентка Tvoemisto.tv.

Учасники акції протесту зайняли проїжджу частину на вул. Винниченка, тож рух транспорту на цій ділянці ускладнений.

Фото: Марія Стахів

Нагадаємо, протести проти будівництва поблизу Винників заводу гарячого цинкування посилились близько місяця тому. Мешканці міста поблизу Львова вважають, що підприємство завдасть шкоди довкіллю.

Завод мають збудувати між Винниками, Підбірцями, Лисиничами та Підгірним. Фізично він перебуватиме на території Підберізцівської ОТГ.

Попри те, що на Мінекології видало ТзОВ «Екран», що будує завод, дозвільні документи, мешканці неодноразово виходили на протести та скликали громадські слухання. Вони побоюються шкідливого впливу на довкілля від заводу. Тут планують наносити на металоконструкції цинк. Такий же завод працює у Стрию. Втім, департамент екології ЛОДА раніше надав позитивні висновки на звіт з оцінки впливу на довкілля, зазначивши, як пише Zaxid.net, що вказані у ньому показники є допустимими.

Голова ЛОДА Маркіян Мальський під час першої апаратної наради попросив призупинити будівництво цинкового заводу біля Винників, проти якого протестували мешканці, та погодився створити комісію, що мала б оприлюднити свої результати після виборів до парламенту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!