Біля львівської Ратуші мітингували проти забудовника, який відтермінував здачу будинку в експлуатацію на 4 роки

3936 0
Будинок, у якому люди вже розкупили квартири, мали здати в експлуатацію ще у 2021 році.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

У вівторок, 2 квітня, біля львівської Ратуші на площі Ринок люди мітингували проти забудовника «Рубікон-груп»,  який протермінував здачу куплених квартир на 4 роки. Про це Tvoemisto.tv розповів співорганізатор мітингу та один із вкладників ЖК «Rubicon City» Віталій Дігуєць.

До учасників акцій під час мітингу вийшов міський голова Львова та представники департаменту містобудування Львівської міськради. Останні пообіцяли організувати зустріч усіх сторін конфлікту, яка має відбутися вже 4 квітня. На ній будуть присутні власники та співвласники «Рубікон-груп», заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, а також робоча група Львівської міськради, яка складатиметься з працівників юридичного департаменту та інших посадовців.

Фото: Zaxid.net

Читайте також: У житловому комплексі у Винниках знову вимкнули світло через борги забудовника 

Активіст розповів, що раніше представники «Рубікон-груп» заявляли, що для завершення будівництва (наразі секція будинку готова на 80%) потрібно 28 млн грн. І орендар тієї землі на вул. Кільцевій,17 Мамут Михайло, який представляє компанію «Девелоп інвест» та має договір суборенди із «Рубікон-груп», запропонував інший варіант – його компанія завершить проєкт, та не за свої кошти, а за рахунок  доплати вкладників за КВАДРАТНІ метри вже придбаних квартир. Проте і запропонував, що якщо така угода не буде влаштовувати, то власнику квартири просто повернуть кошти, які сплачувалися у 2021 році. Віталій Дігуєць додав, що наразі на продаж квартир ніхто не погодився. 

За даними аналітичної платформи YouControl, власниками ТзОВ «БІК «Рубікон-Груп» є Марта Іваньо з Мостиського району, львів'янка Тетяна Мамчак, а також невеликі частки у компанії належать Ілоні-Марії Пастущак, АТ «Глоріон» і АТ «Сіті Інвест Девелопмент». Компанія займається будівництвом житлових та нежитлових будівель. Наразі проти «БІК «Рубікон-Груп» відкрита не одна кримінальна справа щодо господарських злочинів, проти власності, а також щодо злочинів проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян та злочини проти журналістів

Нагадаємо, що що йдеться про ЖК «Rubicon City» на вул. Кільцевій, 17 у Винниках, який зводила «Рубікон-груп». Його обіцяли здати ще у 2021 році, проте в певний момент роботи на об’єкті припинилися, а жодної квартири досі не здали. Детальніше про конфлікт та забудовника – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!