На площі Ринок встановлять меморіальну інсталяцію із 730 паперових голубів

841 0
Інсталяцію приурочать до другої річниці повномасштабного вторгнення рф на територію України.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Біля Ратуші на площі Ринок 24 лютого встановлять меморіальну інсталяцію «Простір мирного неба», яка складатиметься із 730 паперових голубів. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради. 

«Це можливість зазирнути у мирне небо після 2-х років повномасштабного вторгнення. Це простір щирих дитячих надій та мрій, вільних від загарбників. 730 днів повномасштабного вторгнення, 730 українських дітей – школярі, вихованці дитячого будинку, діти що втратили свої домівки внаслідок війни, 730 білих голубів з паперу у техніці оріґамі, яких створили ці діти. Кожен паперовий голуб, як і кожна дитина, по-своєму унікальні. Діти трепетно наділили їх душею і місією – принести українську перемогу», – розповіла авторка проєкту.

Інсталяцію створили учні 1-5 класів шкіл №91 та №23, діти із закладу дошкільної освіти №5 (Центр підтримки дітей та сиріт) та графічна бренд-дизайнерка, ідейна організаторка проєкту Віталіна Крохмаль.

Зазначимо, що сьогодні, 24 лютого 2024 року, виповнюється рівно два роки від того моменту, коли росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Упродовж 2023 року росіяни завдали чимало ракетних обстрілів по Україні, зокрема й по Львову та області. З 1 січня 2023 року по 24 лютого 2024 року на Львівщині пролунав сигнал повітряної тривоги 229 разів. Найдовша повітряна тривога тривала 4 години 18 хвилинTvoemisto.tv підготувало добірку спогадів, про те як минув другий рік повномасштабного вторгнення у Львові та області.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!