Біля Львова представники РКЦ організували наметову школу для ромського табору

961 0
Тут вчитимуть і дітей, і дорослих.
Фото: РКЦ

Фото: РКЦ

Римо-Католицька церква займатиметься з ромами, що живуть у польовому таборі біля кільцевої дороги Львова. 9 жовтня тут освятили намет, в якому відбуватимуться навчання. Про це розповіли у Львівській архідієцезії РКЦ в Україні.

«Архієпископ Мечислав Мокшицький зустрівся з ромами, які живуть у наметах з ДВП та плівки в лісі біля об’їзної дороги Львова. Роми, які проживають у таборі, родом із Закарпаття, вони приїхали шукати кращого місця у великому місті», – йдеться у повідомленні. 

Школу «Алав», що з ромської означає «слово», відкрила парафіяльна команда педагогів театру «Еммануїл» ім. Кароля Войтили. Тут вчитимуть писати, читати та рахувати як дітей, так і дорослих.

Читайте також: Коли у школярів Львівщини будуть осінні канікули

Під час відкриття імпровізованої школи був присутній також отець Гжегож Драус, настоятель парафії св. Йоана Павла ІІ. Він приїжджає до табору з допомогою та катехизацією вже майже рік. 

Додамо, школу для сімей у лісовому таборі підтримує  Карітас Архієпархії Познані.

Нагадаємо, два роки тому у таборі ромів на Львівщині згоріла однорічна дитина.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!