Біля Львова відкрили оновлену криївку УПА

2023 0
Криївку зруйнували у 1946 році.
Фото: Брюховицька сільська рада

Фото: Брюховицька сільська рада

В Брюховичах на Круковій Горі у Брюховичах відкрили криївку УПА, яку зруйнували у 1946 році. Про це повідомляє пресслужба Брюховицької селищної ради.

Відновлення криївки ініціював місцевий мешканець Володимир Стадник, а зібрати інформацію про криївку допомогла також брюхівчанка Галина Крук. Проєкт відновлення криївки став одним із переможців у конкурсі місцевих ініціатив від Львівської обласної ради.

У 1946 році органи НКВС оточили та зруйнували криївку. Тоді всередині було троє бійців УПА, які загинули. На відкриття оновленої криївки прийшли родичі загиблих упівців Ярослав Білий, у якого в криївці загинув дядько, та сестри Олександра Сумарук і Лідія Горницька, у яких також загинув дядько.

Під час відкриття церковний хор міських храмів виконав повстанські пісні, а пам’ять упівців вшанували пострілами в небо з автоматів.

Фото Брюховицької селищної ради

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!