3 млн грн шкоди. Під Львовом незаконно вирубали ліс

5789 0
Мовиться про лісові насадження поблизу сіл Басівка, Годовиця та Ставчани Сокільницької та Оброшинської територіальних громад.
Фото умовне

Фото умовне

У Басівці, Годовиці та Ставчанах зафіксували 440 незаконно зрубаних дерева. Такими діями державному підприємству та Сокільницькій, Оброшинській територіальним громадам було нанесено шкоди на майже 3 млн гривень (розрахунки здійснено згідно із Постановою Кабінету Міністрів України №665). Про це Tvoemisto.tv повідомила громадська організація «Лісові ініціативи та суспільство».

«Дуб, бук, осика, береза та вільха - дерева, самовільні поруби яких зафіксували фахівці ГО «ЛІіС» на згаданій території. Лісові масиви цієї території знаходиться у користуванні ДП “Дослідне господарство «Оброшине» Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України. Усього виявлено 440 самовільно зрубаних дерев, що мають приблизний об’єм 400 кубометрів, зокрема 240 м3 ділової та 160 м3 дров’яної деревини», – розповідають у організації. 

Також експерти ГО зазначають, що 31% (137 штук) від усіх зрубаних дерев – це дуб звичайний. 

Читайте також: Цього року у Львові зрізали в 15 разів більше дерев, ніж посадили

«Цінність отриманої ділової деревини цієї породи надзвичайно висока. Відповідно до розрахунків, незаконно вирубано приблизно 150 м3 дуба звичайного, з якого 110 м3  – ділова деревина. Це відкриває потенційну можливість отримання великої суми грошей на чорному ринку (лише за дуб – майже 2 мільйони гривень), викриваючи серйозні економічні та екологічні виклики, пов'язані з такою несанкціонованою діяльністю», – пояснюють активісти. 

Наразі громадська організація ініціювала звернення до проваохоронних органів, а ті, в свою чергу, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ. 

Нагадаємо, що на Львівщині директор одного з лісництв організував схему з незаконної вирубки дерев, якою завдав шкоди державі на понад 3 млн грн.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.





Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!