Біля пам`ятника Шептицькому у Львові відкривають дорогу. Фото. Оновлено

5199 0
Площу Святого Юра відкривають для проїзду, невдовзі нею курсуватиме електротранспорт. Про це Tvoemisto.tv розповів начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

«Першочергово хотіли б запустити тролейбуси, проте поки будуть їздити і маршрутки. Але наша позиція така: повинен здійснюватися рух тільки громадського електротранспорту. Проїзд приватних авто взагалі не планується», – розповів Юрій Голець.
За його словами, основні асфальтні роботи на проїзді біля скверу церкви Юра завершили 28 грудня.
Як розповів начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, сьогодні після обіду автобуси №2а, 33 та 38 поїдуть за своїми звичними маршрутами - через пл. Св. Юра до Університету. Планується, що тролейбуси курсуватимуть до Університету вже у січні наступного року. Раніше цим маршрутом курсували «2», «9», «10», «12» тролейбусні маршрути.
«Зараз «Львівавтодор» встановлює там необхідні дорожні знаки і вже після обіду автобуси поїдуть за своїми звичними маршрутами до Університету», - зазначив Віктор Щир.
За інформацією директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Береза, сьогодні ремонтники приступили до влаштування опор для контактної мережі. 
«Розпочинають земляні роботи, на рух автобусів вони не впливатимуть. Підрядник закупив опори у необхідній кількості. У січні рух тролейбусів через пл. Св. Юра буде відновлено», - сказав Олег Береза. 
Нагадаємо, проїзд через пл. Св. Юра буде дозволений виключно для громадського транспорту.

фото з facebook-сторінки Володимира Врублевського

Нагадаємо, на початку грудня Львівська міська рада підписала мирову угоду з активістами громадської ініціативи «Врятуй сквер Св. Юра» щодо реконструкції площі. Відтак, тут відновлюють роботи, аби у якнайкоротші терміни запустити тролейбус для мешканців Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!