Біля пунктів пропуску на Львівщині встановили санвузли за 12 млн гривень

3941 0
Необхідність відкрити санітарні зони постала через збільшення кількості випадків перетину кордону.
Фото: Львівська обласна рада

Фото: Львівська обласна рада

На під’їзній дорозі до міжнародного пункту пропуску «Шегині – Медика» запрацювали санітарно-сервісні приміщення. Такі ж модулі встановили поблизу інших пунктів пропуску, розташованих на території Львівської області: «Рава-Руська – Хребенне», «Грушів –  Будомєж», «Угринів – Долгобичув», «Краківець – Корчова»

Джерело: Львівська обласна рада. 

Виготовлення та встановлення 7 модулів профінансували з обласного бюджету на суму 12 млн грн у межах Регіональної програми з міжнародного та транскордонного співробітництва, європейської інтеграції. Закупили модулі ще в 2022 році.

«Важливо, що модулі – інклюзивні, адже зараз чимало людей із проблемами зі здоров’ям перетинають кордон. Будемо ініціювати, щоб й інші митні пункти пропуску, розташовані на Львівщині, були обладнані такими санітарно-сервісними приміщеннями. Крім того, вважаю, що мають ще з’явитися зони відстою для автомобілів із необхідними сервісами», – зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Читайте також: У пунктах пропуску на Львівщині облаштують пункти для відстою та створять е-чергу на кордоні

Необхідність відкрити санітарні зони постала через збільшення кількості випадків перетину кордону. Там облаштовано санвузол, зокрема і для людей з інвалідністю, кімната матері і дитини, душова. Користуватися модулями можна безкоштовно.

Нагадаємо, що раніше Tvoemisto.tv писало про те, що чимало  громадян, які перетинають кордон з Польщею у пункті пропуску «Шегині», скаржаться на незадовільні умови громадських туалетів. Раніше йшлося про те, що митний пункт реконструюватимуть за виділені польським урядом кредитні кошти, але через війну масштабну модернізацію було призупинено.

«Для того, аби підтримати санітарно-гігієнічні приміщення пункту пропуску у належному стані до початку проведення масштабної реконструкції «Шегині – Медика», найближчим часом буде проведено поточний ремонт громадських туалетів із заміною зношеного сантехнічного обладнання та відновленням стабільного водопостачання пункту пропуску», – зазначали у пресслужбі Львівської митниці.

Будівництво планували провести у дві черги: спочатку планується розбудова виїзної частини пункту пропуску на місці вантажної ділянки, а після здачі її в експлуатацію буде повністю реконструюватися в’їзна частина. У межах проєкту будівництва кожна з ділянок (як на в’їзд, так і на виїзд з України) має бути обладнана комфортними громадськими вбиральнями, з приміщеннями для матері і дитини.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!