Біля річки у Винниках хочуть звести чотири будинки

3627 0
Також біля річки Марунька облаштують сквер.
Перспективне зображення території/ЛМР

Перспективне зображення території/ЛМР

У Винниках на вул. Івана Франка, 114-б планують звести чотири багатоповерхівки та облаштувати новий сквер. Відповідний детальний план території мали розглянути на пленарному засіданні сесії ЛМР 2 листопада, проте питання перенесли.

В проєкті опрацювали планувальне рішення використання та забудови території орієнтовною площею 3,74 га. Територія проектування ДПТ розміщена в південній частині Винників, в межах Личаківського адміністративного району Львова.

Ділянка межує:

  • із заходу – з існуючою та раніше запроектованою житловою садибною;

  • забудовою, проєктованими червоними лініями;

  • зі сходу – з червоними лініями по вул. Івана Франка;

  • з півдня – з червоними лініями вул. Забава;

  • з півночі – з червоними лініями вул. Короткої та з стадіоном ім. Мирона Маркевича.

Наразі територія ДПТ – це історично сформовані квартали житлової садибної забудови на 1-3 поверхи, територія громадської забудови, територія сільськогосподарського призначення, території озеленення загального користування та території садівництва. На території ДПТ міститься будівля колишнього млина, який не функціонує близько 40 років, він підлягав низці реконструкцій та перебудов.

Читайте також: У Винниках у школі запрацював басейн та два спортзали

Проєктом детального плану врахували надані проєктні пропозиції щодо розташування нової багатоквартирної житлової забудови та реконструкції існуючих будівель для влаштування громадських приміщень на вул. Івана Франка, 114 (проектна майстерня Бєляєвих) на існуючій ділянці громадської забудови зі зміною її функції на територію житлової багатоквартирної забудови. Забудова передбачається висотою до 4-х поверхів.

Також передбачене будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудованими підземними паркінгами на вул. Івана Франка, 114-б до 4-х поверхів на існуючій ділянці сільськогосподарського призначення зі зміною її функції на територію житлової багатоквартирної забудови.

Житловий будинок в занедбаному стані по вул. Івана Франка підлягає знесенню у зв’язку з передбаченою рішенням ДПТ на цій ділянці новою забудовою. Напівзруйновані будівлі біля річки Маруньки підлягають знесенню через влаштування нового скверу.

Загалом проєктом передбачено розташування чотирьох багатоквартирних житлових будинків. Сумарно на території ДПТ розмістять 101 квартиру. Загалом в цьому мікрорайоні зможе мешкати близько 300 людей.

Нагадаємо, що на спортивний зал у СЗШ 47 у Винниках виділять 600 тисяч гривень з бюджету розвитку Львова. 
Наталія Вареник
 

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!