Київ

Біля станції метро «Шулявська» демонтували близько 20 МАФів та розпочали капремонт скверу

808 0
У рамках рішення Ради оборони міста Києва та боротьби з незаконними спорудами, у Києві продовжують демонтувати МАФи.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

На Берестейському проспекті уздовж станції метро «Шулявська» триває демонтаж МАФів та розпочато капітальний ремонт скверу. Демонтували вже близько двох десятків тимчасових споруд. Це частина системної роботи для впорядкування території вздовж Берестейського проспекту, який є однією з найбільших транспортних магістралей столиці. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, який проінспектував перебіг робіт, міські служби здійснюють демонтаж незаконних споруд, а також, відповідно до рішення Ради оборони міста Києва, розчищають евакуаційні шляхи біля станцій метрополітену. Оскільки підземні станції метрополітену є надійним укриттям під час повітряних тривог.

«В умовах війни безпека людей – на першому місці. Крім того, очевидною є необхідність створення в центральній частині міста зелених територій із відповідним плануванням для цивілізованого відпочинку. Маємо привести території біля метро у відповідність до вимог безпеки та суспільного запиту», – сказав Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що принциповою позицією міста є те, що після демонтажу МАФів локації прибирають, ремонтують та перетворюють на громадські простори. Вже незабаром такі відремонтовані території для киян відкриють і на Шулявці.

Нагадаємо, в КМДА запевнили, що МАФи, які перегороджують підходи до підземного переходу до станції метро «Житомирська», встановлені законно. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!