Біля Стрийського парку у Львові відновили історичну браму. Фото

1192 0
Дубову історичну браму, що прикрашає столітню камяницю у Львові, фахівці відновлювали близько двох місяців.
фото: бюро спадщини

фото: бюро спадщини

Реставратори завершили відновлення історичної брами у будинку на вулиці Уласа Самчука, 4. Якщо раніше вона була непомітна та зафарбована, то тепер фахівці змогли повернути їй автентичну красу. Про це повідомляє Бюро спадщини.

Дубову історичну браму, що прикрашає столітню камяницю у Львові, фахівці відновлювали близько двох місяців. Зокрема, вирівняли деформовану дверну коробку та виготовили частково замінили притворну планку, бо в нижній частині вона була знищена.

Читайте також: Біля Цитаделі у Львові відновили історичну браму. фото до і після

«Ця брама має надзвичайне оздоблення декоративними елементами. Справжньою її окрасою можна вважати вже традиційні ковані елементи, які ми відчистити та покрити їх чорною фарбою. Також ми відновили засклення», – каже реставратор Олександр Савчук.

Реставрація брами коштувала понад 59 тис. грн, з яких 70% оплатило місто в межах програми співфінансування. Решту витрат взяли на себе мешканці будинку.

Нагадаємо, цього року місто планує відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках в історичній частині міста. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачують із міського бюджету, 30% – платять мешканці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!