Біля цитаделі у Львові відновили історичну браму. Фото до і після

1714 0
Загальна вартість реставрації становила 38 000 грн.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

Неподалік цитаделі у Львові відновили дерев’яні двері, що на вулиці Коцюбинського, 23. Про це повідомили в ЛКП «Бюро спадщини».

«Ці столітні двері були виготовлені із сосни і за такий тривалий час експлуатації мешканцями звісно зносилися. Сама конструкція зазнала деформації, були сильно пошкоджені дерев’яні елементи, а в нижній частині хтось навіть вирізав вхід для котів. Ми все це відновлювали і повернули їм первісний вигляд», – розповів реставратор Юрій Буцик.

Окрім цього фахівці відновили дерев’яне полотно в місці, де ставиться замок та  повернули елементи оздоблення, які були втрачені. Браму відновлювали впродовж місяця.

«Також ми відновили засклення світлика і встановили нові клямки, які відповідають історичній стилістиці. Завдяки проведеним роботам нам вдалося не лише врятувати ці двері, а й продовжити їх служіння ще на довгі роки», – додав реставратор.

Браму відновили завдяки програми співфінансування з мешканцями. Загальна вартість реставрації становила 38 000 грн, із яких місто оплатило 26 600 грн, а іншу частину – мешканці.

Нагадаємо, цьогоріч місто планує відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. реставрації брам 70% вартості робіт оплачують із міського бюджету, 30% – сплачують мешканці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!