Біля церкви Анни у Львові відреставрували історичну браму

1227 0
Загальна вартість реставраційних робіт становила 71 903 грн.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові на вулиці Хорватській, 3 відреставрували металеву браму. Фахівці вирівняли деформовану конструкцію, встановили нову клямку, а також відновили засклення брами, яке частково було забите фанерою.

Джерело: ЛКП «Бюро спадщини»

За словами реставратора Юрія Миколаїшина, під старою фарбою було багато пошкоджень брами, а низ полотна розвалювався на частини. Тому мешканці будинку вважали, що її не вдасться відреставрувати.

«Як реставратори, ми часто чуємо від мешканців про те, що їхні двері вже не можна відновити. Під старою фарбою цієї брами приховувалися численні пошкодження, а низ металевого полотна просто розвалювався на частини. Гадаю, якщо порівняти фото цієї брами до та після проведених робіт, то це буде найкраща демонстрація того, що будь-яка брама підлягає реставрації», – зазначив він.

Крім того, фахівці відновили місця, де було влаштовано кодовий замок, а також відновили металеві елементи оздоби, які були втрачені. Також відреставрували автентичну табличку, що збереглася поряд із брамою. Загальна вартість реставраційних робіт становила 71 903 грн. З цієї суми місто оплатило майже 50 000 грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування.

Нагадаємо, що на вулиці Томашівського відреставрували історичну браму. Фахівці відремонтували збережений австрійський механічний замок та автентичні ручки.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!